Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

KAI ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

Ακολουθωντας τη<< μοδα>>των μεταλλαγμενων οργανισμων και τροφιμων,μεγαλες εταιρειες που δραστηριοποιουνται στο χωρο των τροφιμων βλεπουν με<< καλο ματι>> τις ερευνες που πραγματοποιουνται στα διαφορα εργαστηρια ανα την υμφηλιο για την παραγωγη γενετικα τροποποιημενου κρεατος. τα κερδη αναμενεται να ειναι πολλα γι αυτον που θα εισαγει πρωτος τα κρεατα στην αγορα γι αυτο και το ενδιαφερον ειναι πολυ μεγαλο και οι ερευνες συνεχιζονται με ταχεις ρυθμους παρα τις οποιες αντιδρασεις και παρατηρησεις.Αυτο που παντα παραβλεπουν εσκεμμενα οι επιστημονες και τα εργαστηρια αυτα ειναι να αναφερουν τους κινδυνους για το περιβαλλον και τη δημοσια υγεια που αυτο συνεπαγεται.Τα τελευταια χρονια υπαρχει μεγαλη συζητηση γυρω απο τα γενετικως τροποποιημενα τροφιμα η μεταλλαγμενα τροφιμα.Το φως της δημοσιοτητας εχει πεσει κυριως στις γενετικως τροποποιημενες φυτικες καλλιεργιες,στα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα απο τη χρηση τους καθως και στους κινδυνους απο την καταναλωση τους.Στην ιδια λογικη ομως κινουνται και τα γενετικα τροποποιημενα κρεατα που μπορει να μην εχουν ερθει ακομα στο προσκηνιο,τουλαχιστον σε επιπεδο καθημερινης χρησης,ωστοσο ξενα ευρωπαικα ιδρυματα και πανεπιστημια εχουν εντονη δραστηριοτητα πανω σε αυτον το τομεα.Αυτη τη στιγμη η ερευνα σε ζωα κυριως,βοοειδη,αιγοπροβατα,χοιρινα, και κοτοπουλα για αγροτικη χρηση,πραγματοποιειται κυριως σε Αμερικη, Αυστραλια,Νεα Ζηλανδια,Αγγλια,και Ιαπωνια με στοχο την αυξηση της παραγωγης κρεατος τη βελτιωση της ποσοτητας και την ποιοτητα του μαλλιου απο τα προβατα,,την τροποποιηση της συνθεσης του παραγωμενου γαλακτος ωστε να περιεχει λιγοτερη λακτοζη καθως και την καλυτερη αποδοση κατα την τυροκομιση την αντοχη σε ασθενειες,αρα και την μειωση των χορηγουμενων αντιβιωτικων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου